torsdag 22 augusti 2013

Skolstart med komplikationer

Sommaren börjar gå mot sitt slut och i år har den faktiskt känts lång. Kanske beror det på att den varit så händelserik: Vi har flyttat från vår lilla stuga i Östergötlands skärgård till en lägenhet i ett litet samhälle utanför Vimmerby. Orsaken till flytten är att vi köpt en gammal gård i trakterna. Vår tanke är att flytta till den så småningom, när vi fått den i beboligt skick (den som vill kan följa arbetet med vår gård i min andra blogg www.pappersbruk.blogspot.com ). Vi har haft besök och släkt och vänner. Vi har varit med svärföräldrarna till Gotland och vi har varit två dagar på Astrid Lindgrens värld. I och med flytten har vi varit utan internetuppkoppling, så bloggen har fått vila lite. Framöver kommer några inlägg om det som hänt medan vi saknat internet.

I måndags skulle Hilda ha börjat skolan, i förskoleklass, men på söndagskvällen fick hon feber. Idag torsdag verkar hon frisk, så imorgon kan det nog bli skolstart. Skolan i samhället är inte stor. Det går sammanlagt 24 barn i den. Till det tillkommer förskolan. Förutom Hilda finns ytterligare två sexåringar och hennes klass kommer att vara åldersintegrerad, en F-2-klass. Jag tror att det kommer att passa henne bra.

Lillasyster ska skolas in på dagis i september och just nu är hon heltaggad. Hoppas det håller i sig. Jag känner nämligen att det kan vara dags att lämna tillvaron då båda barnen är hemma. De är nu tre och sex år och aldrig gått på dagis. I och för sig har de bott på barnhem och har behövt vara hemma, men nu kan det vara dags att lämna hemmet, åtminstone en stund varje dag. Båda barnen kommer att vara i skola respektive dagis enbart på förmiddagarna.


 
Min snälla syster har gett barnen skolväskor. Hildas favoritfigur sedan två år tillbaka, spindelmannen, får följa med till skolan. Min syster som bor i Österrike, undrade om skolväskan är tillräckligt stor för att rymma läxorna. I Österrike har barnen stora skolväskor för att de ska rymma den stora mängden läxböcker.
 
 
När Hildas feber släppt var vi ute en stund och plockade rönnbär.
 
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar