tisdag 16 april 2013

En skidälskande familj

 
Vi är en verkligen en skidälskande familj! Min man har arbetat 11 säsonger på Totalskidskolan i Åre, en skidskola för funktionsnedsatta skidåkare. Han har skidlärarutbildning och är utbildad instruktör i snowboard, telemark, och handikappskidåkning. Jag har också skidlärarutbildning, samt är utbildad inom handikappskidåkning och har arbetat två säsonger på Totalskidskolan.

 Vår äldsta dotter Hilda fick följa med oss två vintersäsonger i Åre. Håkan arbetade då på Totalskidskolan och jag var föräldaledig. Vilken drömtillvaro vi hade! Hilda var då 2,5 år gammal och till vår stora glädje hon fastnade direkt för skidåkning. I slutet av säsongen klarade hon av att åka ner från toppen av Åreskutan helt på egen hand. Jag kommer att berätta mer om våra årevintrar i ett senare inlägg.

I år trodde vi inte att det skulle bli någon skidåkning för oss, förutom de två dagar vi tillbringade i Yxbacken, utanför Norrköping. Tiden ville helt enkelt inte räcka till. Men så tog vänner till oss ett välkommet initiativ: De undrade om vi inte ville följa med till Branäs, i norra Värmland. De bokade stuga och ordnade med maten. Det är klart att vi hängde på. Vi hade fyra soliga, underbara dagar tillsammans. Våra barn lekte och hade kul och skidåkningen var riktigt bra. Backarna var långa och  fallhöjden slår t.o.m.  Vemdalens. Från toppen hade man utsikt både över Klarälven och Trysil-, och Sälenfjällen.

Hilda som nu är inne på sin fjärde skidåkningssäsong klarade den svarta backen galant. Hon testade även att hoppa Big Jump, där landningen bestod av en stor luftkudde (annars hade hon aldrig fått hoppa). Frida fick testa några åk på pappas rygg, vilket hon tyckte var jätteskoj.

Vi hoppas att även Frida ska fastna för skidåkning framöver. I hennes fall får det bli sitski, då hennes ena ben är amputerat vid knät.


Här kommer några bilder På Hilda  när vi åkte skidor i Branäs:
 
 

 
 
 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar