onsdag 1 maj 2013

Flygvapenmuséet i Linköping

Igår firade vi svärfar som fyllde halvjämt. Vi hade lite funderingar på hur vi skulle uppvakta honom och kom fram till att den bästa presenten skulle vara att ta med honom på någon utflykt. Men var? Flygvapenmuséet i Linköping, kom Håkan på! Det är ett ställe som ingen av oss besökt och som vi hört ska vara riktigt sevärt. Det var det också. Alla tre generationer hade nog lika roligt på muséet.

 Oavsett vad man tycker om militärt försvar, så kan muséibeöket ändå tillföra något i form av historia och teknikhistoria. På muséet fanns en utställning om Kalla kriget. Där hade man byggt upp olika hemmiljöer från de olika årtionden då Kalla kriget pågått, d.v.s. från 50-80-talen. Roligt att se tycker jag som är intresserad av inredning och stilhistoria. Hilda uppskattade den suggestiva stämning som de skapat i utställningen.

 
 
 
 
 
 
 


 
Frida är liten- flygplanet stort!
 
 
 
Hilda var bestämd: eftersom vi skulle fira farfar, så skulle hon ha stiliga kläder. Det stiligaste hon vet är dräkten som vi köpte i Kina när vi hämtade Frida. Vi tyckte att det var ok. Kläderna är ju till för att användas och hitintills har dräkten bara hängt i garderoben.

 
 

 
 
 
 

 
Olika vardagsrumsmiljöer fick symbolisera tiden för kalla kriget. Här är det 70-tal.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar