måndag 23 december 2013

Julstress?

Det förvånar mig lika mycket varje år: vi hann faktiskt allt vi skulle inför julen! Lucialinnet blev struket och lamporna i luciakronan lyste, klapparna blev inköpta, julkorten blev ivägskickade, granen blev klädd och det övriga julpyntet kom fram. Dessutom har barnen varit på två julfester och vi lyckades få på dem fina och välstrukna kläder. Som pricken över i:et har det blivit ett litet pepparkaksbak - dock på köpedeg, och en sats ischoklad. That´s it!

Jag hör till dem som vägrar att julstressa. För oss finns det egentligen bara två måsten inför jul: julklappar till barnen och att julpynta. Och så julmat på julafton, men den kan man ju köpa färdig: sill, lax, ägghalvor med rom, potatis och så vegetarisk korv (vi äter inte kött). Om det inte blir något mer så är det ok. Jag vill inte stå och laga mat flera dagar innan jul. Hinner vi med något mer innan jul, så är det en bonus. Jag förstår faktiskt inte varför man måste ställa en massa krav på sig själv, t.ex. att man måste koka knäck. Varför måste man koka knäck egentligen? Jag känner också mina begränsningar. Nu när barnen är små så får det räcka med minimalt med julförberedelser. Vardagen med småbarn är så krävande i sig, så jag klarar inte av en massa andra krav och måsten. Den som älskar alla julförberedelser och njuter av dem, ska förstås hålla på med dem!


 
 
 
 
 
Idag är det dagen innan julafton och vi är hos mina föräldrar i Askersund. Jag och barnen har varit ute i det fina vädret nästan hela dagen (och nej, jag överlåter inte julbestyren åt mina föräldrar - de har samma inställning som mig)
 
 
 

 
Ha en bra jul, oavsett den blir lugn och skön, eller med fullt ös!
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar