lördag 29 juni 2013

Barnfilmbyhuset i Mariannelund

 
Vi trillade in i det helt nyöppnade Barnfilmbyhuset för lite sedan. Det föll det sig så att vi åkte förbi det på väg till karamellfabriken och såg att det skulle öppna lite senare samma dag. Vi besökte karamellfabriken och åkte tillbaka och då hade det öppnat. Vi blev de första vanliga besökarna och fick tränga oss förbi de inbjudna invigningsminglarna.
 
Barnfilmbyhuset (ett riktigt tungvrickarnamn) vill sprida information om Astrid Lindgrens filmer och om inspelningsplatserna. Flera scener i emilfilmerna spelades nämligen in i Mariannelund. I huset har man även gjort iordning två rum där barn kan få prova på hur det kan vara att göra sig iordning inför en filminspelning. Jag, min syster och våra barn hade en trevlig stund i huset. Den som uppskattade besöket mest var nog Hilda som tycker att det bästa som finns, är att klä ut sig. Vilken tur att vi bara har 8 km till Mariannelund. Hit kommer vi med säkerhet att åka många grå och tråkiga höst- och vinterdagar.
 
Den som vill veta mer om Barnfilmhuset kan se mer på www.barnfilmbyn.se
 
  
 
I barnens sminkloge fick barnen prova att förbereda sig inför en filminspelning.
 
 
 
Våra barn blev ett tacksamt fotoobjekt för journalisterna, eftersom vi var de första (och enda) besökarna. Hilda ställde gärna upp.
 

 
 
 
 
 
 

Kusinerna har slagit sig ner i soffan i ett vardagsrum med inredning från den tiden då emilfilmerna spelades in (70-talet). Jag gillar verkligen den här stilen (till skillnad från alla andra verkar det som) och skulle kunna tänka mig ett sånt här vardagsrum hemma.


Emil hos doktorn i Mariannelund


 
Ida upphissad i flaggstången. Jag undrar vilka funderingar den här kulissen kan skapa hos beökare som inte sett filmerna om Emil?Tabberas hos Emils familj: "Bara grisen blev kvar" står det på väggen.

 

Tabberas vid invigningen av Barnfilmbyhuset. Ganska mycket återstod på faten från inviningens mingel. Till skillnad från Emils tabberas så blev inte alla bjudna (för oss var det bara skådebröd).
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar